6 טיפים להתמודדות עם צינון בחורף
החורף מתקרב ואיתו הצינון והשפעות. אז כן, אנחנו נוטים להיות יותר מצוננים בחורף ולסבול מנזלת, אבל אין שום סיבה שתסבלו יותר מדי או תסתובבו עם אף אדום וסתום. כל השיטות להתמודד עם צינון ולנשום בצורה טובה יותר
אתם לא טועים, מרבית האנשים מצטננים דווקא בחורף וסובלים מנזלת, כאבי גרון ושיעול. מזג האוויר הקר משפיע על צינון, אבל גם הרצון שלנו להישאר בבית החם או במתחמים סגורים ולא מאווררים, עושה את שלו. החיידקים והווירוסים מתרבים יותר במקום לא מאוורר. בנוסף הקור והיובש, שנובע לפעמים מחימום יתר, פוגעים בריריות האף והגרון ויוצרים גם הם תחושה לא נעימה ונזלת.
התחושה שככה מרגישים בחורף, היא לא גזרת גורל ואין שום סיבה שתסתובבו עם תחושה גרועה ועם אף אדום ועור מגורה. יש לא מעט דברים שניתן לעשות כדי לעבור את החורף בלי נזלת ואף דולף ובלי תחושה רעה.
תזונה מאוזנת: כמו בכל דבר בחיים, הגוף שלנו מושפע מהתזונה שלנו ומתחזק או נחלש בתקופות שונות, בעקבות מה שבחרנו לאכול. כאשר מצוננים בדרך כלל קשה יותר לאכול אבל חשוב לנסות להקפיד על תזונה מאוזנת, לוותר על סוכר ולהעדיף פירות וירקות. אפשר לעשות שייקים שונים ולחפש מזונות עם סיבים מסיסים, שעוזרים לחיזוק מערכת החיסון.
ויטמינים: אין ספק שתזונה מאוזנת עמוסה בוויטמינים עדיפה תמיד, אבל אם אתם לא מצליחים לאכול 5 צבעים של ירקות ופירות ולדאוג למספיק ויטמינים, או אם אין לכם תיאבון בגלל הצינון, כדאי לחשוב איך לתגבר את צריכת הוויטמינים בתקופת החורף. ויטמין סי וגם אבץ יכולים לעזור בקיצור תקופת הצינון.
הרבה מים וחליטות תה: שתייה מרובה תמיד עוזרת, בעיקר אם כבר התקררתם או הצטננתם. שתו הרבה מים ומיצים וכמובן גם חליטת תה פושרות, שיקלו על התחושה הלא נעימה בגרון. חליטות של ג'ינג'ר או קינמון, לימון וגם ציפורן, יכולות לעזור.
שתייה עוזרת לא רק לתחושה הלא נעימה - נזלת היא הפרשה רירית מהאף שכוללת 95 אחוז מים ולכן ככל שאתם יותר מקוררים כך אתם מאבדים נוזלים.
הקור והיובש משפיעים כאמור על הריריות שלנו באף, אבל גם חימום קיצוני או מזגנים שעובדים כל הזמן משפיעים לרעה. כדי לא להתייבש או לעזור לריריות להשתקם חשוב לשתות וכן גם מרק עוף, זה שסבתא ממליצה עליו, מרקים בכלל הם פתרון טוב לנוזלים טעימים שיעזרו לגוף.
טישו איכותי: לא תאמינו מה טישו איכותי יכול לעשות. 3 שכבות של נייר רך ועדין בתוספת תמציות אקליפטוס ומנטול עוזרות בהקלה על אף סתום – קלינקס נטורל פרש, טישו מדהים עם ריח משגע של אקליפטוס ומנטול יכול להיות פתרון מעולה בזמן צינון.
הטענה ששמנים אתריים יכולים לעזור בזמן צינון לתחושה טובה יותר השמנים שנחשבים כמתאימים ביותר לטיפול בגודש באף הם שמן מנטה, אקליפטוס, רוזמרין ועץ התה. במקום לטפטף שמנים על הכרית ולהפוך את החדר למקור ריחני 😊 נסו פשוט להשתמש בקלינקס טישו תלת שכבתי המועשר בתמציות אקליפטוס ומנטול. הסגולות של שמן האקליפטוס והמנטול ידועות כמנקות את דרכי הנשימה, מסייעות בפתיחת סינוסים, ומקלות על הצטננות ומחלות נשימתיות שונות. תקבלו האפקט דומה לשמנים אתרים, רק בלי שכל הסביבה תרגיש את הריח.
פעילות גופנית: אתם מצוננים ומשתעלים? המחשבה הראשונה היא להיכנס מתחת לשמיכה ולהפסיק כל פעילות, אבל מסתבר שצינון ונזלת הם סיבה להפסיק את שגרת האימונים שלכם. מחקרים טוענים כי פעילות גופנית בזמן מחלה לא רק שאינה מזיקה - היא אף מקצרת את זמן ההחלמה. הרעיון הוא לא לצאת לטריאטלון ארוך אבל כן לצאת להליכה או לעשות יוגה או פילטיס. אל תשכחו לקחת אתכם קלינקס בתיק 😊