6 טיפים לטיפול באלרגיה ושמירה על מקסימום היגיינה
אלרגיה אינה מחלה מדבקת, אבל התסמינים השונים כמו אף נוזל, או שיעול יכולים בהחלט להעביר חיידקים – מה צריך לדעת כדי לשמור על היגיינה מרבית בזמן אלרגיה?
אלרגיה עונתית מביאה עמה תסמינים שונים בדרגות חומרה שונות ורובן סביב מערכת הנשימה: קוצר נשימה, נשימה כבדה, התקפי אסטמה, נזלת התעטשות, אף או גרון מגורים, עיניים רגישות. לעיתים מופיעים תסמינים אחרים כמו גירוי של מערכת העיכול, האוזניים, או פריחות בעור.
למרות שאולי זה נשמע מדבק, חשוב להבין שהאלרגיה אינה מדבקת, היא נגרמת כתוצאה מתגובת יתר של מערכת החיסון לחומרים, המכונים אלרגנים, שעקרונית אינם מזיקים, כמו אבק, פריחה או אבקנים, אך הגוף מסמן אותם כפולשים. בתגובה מתחילה יצירה של חומר בשם היסטמין שגורם לתגובת דלקתית. אלרגיה יכולה להיות תורשתית ויכולה להתפתח עם הגיל, אך היא אינה מדבקת והשפעתה אישית. עם זאת חלק מהתסמינים עשויים להביא להעברת חיידקים בשל חוסר תשומת לב לכללי היגיינה.
מה הקשר בין אלרגיה ונשיאת חיידקים?
אם אתם זוכרים, בתחילת מגפת הקורונה אחת ההנחיות היתה להימנע ממגע של ידיים בפנים כדי לצמצם למינימום אפשרות של העברת חיידקים. הסיבה לכך פשוטה הידיים שלנו נוגעות בהמון חפצים ואם הן זוהמו בחיידקים קירובן לפה, לאף או לעיניים יכול להעלות את הסיכון לחשיפה לחיידקים.
בתקופת האלרגיות העונתיות לא מעט תסמינים גורמים לנו לגעת בפנים ובפרט בעיניים, באף ובפה. פעולות כמו קינוח אף, שפשוף עיניים או הסטת השיער מהפנים עלולות להעביר חיידקים מהידיים ולידיים ואחר כך ליצור תגובת שרשרת של העברת חיידקים על ידי מגע בחפצים באזורים ציבוריים, או משותפים.
בדיוק משום כך הכרחי לנקוט במספר אמצעי היגיינה פשוטים וזמינים כדי לצמצם אפשרות להעברת חיידקים ולהגן מפני חשיפה לאלרגנים, במיוחד בתקופת האלרגיות העונתיות, באביב ובקיץ.
כיצד מטפלים באלרגיה וגם שומרים על ההיגיינה ונמנעים מהעברת חיידקים? בעזרת הטיפים הבאים:
1. נמנעים ממגע מיותר בפנים: כל מגע בפנים, שפשוף העיניים, קינוח אף, ניגוב פה, עשויים גם לחשוף אתכם לאלרגנים וגם להעביר חיידקים. לכן חשוב לתרגל דרכים להימנע ממגע מיותר באזור הפנים.
2. מתעטשים ומשתעלים לתוך המרפק: גם זו הנחיה מתקופת הקורונה שכדאי להפוך להרגל תמיד ובוודאי כאשר סובלים מתסמיני אלרגיה.
3. ניקיון הידיים: שטפו את הידיים במים חמים וסבון עד כמה שניתן, ואם אין אפשרות השתמשו בג'ל היגייני לחיטויי ידיים כשאתם מחוץ לבית, בוודאי אחרי קינוח אף, שפשוף עיניים או במגע עם חפצים בשימוש ציבורי.
4. את הטישו? לפח: אם אפשר השתעלו או התעטשו לתוך נייר טישו חד פעמי. בכל מקרה, את נייר הטישו המשומש הקפידו לזרוק מיד לפח, עדיף לפח נסגר.
5. הכינו מראש את התכשירים להקלת תסמיני אלרגיה: יש לא מעט תכשירים שיכולים לסייע בהקלה על התסמינים, חשוב להתייעץ לגביהם עם הרופא המטפל או רוקח בית המרקחת. את התכשירים שמסייעים לכם דאגו לאחסן נכון בבית או בתיק כשאתם יוצאים כדי שלא תתפסו לא מוכנים.
6. כביסות קבועות לשמירה על היגיינה: כביסה עוזרת לא רק להיפטר מאלרגנים אלא גם מחיידקים, לכן הקפידו להוריד בגדים שהייתם איתם בחוץ. טוב לכבס ב-60 מעלות ולייבש בבית בעונת האלרגיות.
*המידע המפורט אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. הסתמכות על המידע המוצג הנה באחריות המשתמש בלבד