איך לנווט ב'נורמלי' החדש?
מצב הביניים של הקלות בכל התחומים אך עדיין תחת מגבלות הקורונה, מקשה על מציאת שגרה.
המציאות חסרת התקדים של הקורונה הייתה מאתגרת מהמון סיבות. כשנכנסנו לסגר בפעם הראשונה במרץ 2020, כל המשפחה נאלצה לשנות את שגרת יומה. עם חלוף הזמן (ואחרי כמה שינויים הכרחיים), מצאנו את עצמנו מתרגלים בכיף לשגרה יומית חדשה שהפכה ל'נורמלי החדש' שלנו במשך כשנה.
הצלחת מבצע החיסונים וההשתלטות על המגפה בישראל מאפשרת לנו לחזור לסוג של שגרה, אך היא עדיין לא השגרה המוכרת שהכרנו לפני שפרצה לחיינו הקורונה. אז איך מתרגלים שוב לשגרה חדשה כדי לשמור על כל המשפחה בריאה ומוגנת? אספנו מספר טיפים קלים ליישום לבניית שגרה חדשה-ישנה.
1. שומרים על זמן משפחה
הקורונה אילצה אותנו לשהות 24/7 ביחד כמשפחה וסגורים בתוך הבית וזה לא ממש היה פשוט. עכשיו כשאפשר לצאת ולהתאוורר וכל אחד חוזר לחייו, כדאי בכל זאת לשמור על זמני המשפחה המועדפים יחד, גם אם במינון נמוך יותר. אם בזמן הקורונה היו לכם ערבי משחקים משפחתיים, הכנה משותפת של ארוחות, אימוני ספורט או ערבי קריוקי שעשו לכולם כיף, גם עכשיו כדאי לשמור עליהן, אלו שעות איכות משפחתיות לצבירת חוויות והפעם בלי הלחץ של הקורונה. זמנים יחד אוספים את המשפחה ובסופו של דבר טובים לכולם בכל גיל.
2. שומרים על שגרת היגיינה האישית
בזמן גלי התחלואה חזרו והזכירו לנו את חשיבות שטיפת הידיים והשמירה על ההיגיינה, את ההרגלים האלה טוב לשמור ולהמשיך לתרגל:
- הקפדה על שימוש במסכות פנים במקומות ציבוריים
- שטיפת ידיים בסיום פעילות ועם כל חזרה הביתה, או אם שטיפה לא מתאפשרת אז חיטוי באמצעות ג'ל אלכוהולי 70%
- החלפת בגדים עם החזרה הביתה אחרי שהיה במקום סגור עם אנשים נוספים
- שמירה על מרחק של שני מטר בעיקר במרחבים ציבוריים בהם לא משתמשים במסכה
- להימנע מנגיעה תכופה בפנים (עם או בלי מסכה)
- טישו משומש זורקים מיד לפח, עדיף סגור או לתוך שקית פלסטיק שאותה זורקים אחר כך לפח.
3. שומרים על ההיגיינה בבית
עכשיו כבר אפשר לארח יותר אנשים בבית, אבל זו לא סיבה לא להקפיד על חיטוי חפצים שנמצאים בשימוש גבוה, כמו מתגים, שלטים (מזגנים, טלוויזיה), ידיות של דלתות וכיוצא באלה אחרי ביקורים או בסוף היום. חשוב לזכור גם בקיץ, כשאנחנו במזגן, אם מארחים בכל זאת לדאוג לאוורור מבחוץ ולשמור על מרחק של 2 מטר ככל שאפשר כשמסירים מסכות. כדאי כמובן לתרגל עם הילדים את כללי ההיגיינה כדי שישמרו גם הם על ההרגלים.
4. נצלו את המרחבים הפתוחים שלא בשעות החמות
העובדה שהחוץ ניתן להיות בלי מסכות משחררת, נסו לצאת החוצה ולשאוף אוויר נקי כמה שרק אפשר, בוודאי בשעות שעומס החום נמוך. בילוי זמן בטבע, ואם אפשר כמשפחה, הוא חיוני לנפש וגם לבריאות.
5. אם לא תדאגו לעצמכם, מי ידאג?
תקופת הקורונה היתה מורכבת ביותר, הלחץ והחששות הבריאותיים, הכלכליים והאישיים היו נטל כבד על כולנו ולא ממש יכולנו להתלונן על זה כשבכל העולם משתוללת מגפה. עכשיו כשהלחץ מתחיל להשתחרר, זה זמן לחזור לדאוג לעצמכם – שמירה על אורח חיים בריא, שכולל תזונה מאוזנת, שינה טובה ופעילות גופנית קבועה, חשובה ביותר, אבל גם לקחת זמן לעצמכם, לנשום, להירגע וקצת ליהנות מהשקט, גם אם הוא יחסי. מומחים רבים טוענים שהפסקה של חמש דקות שמטרתה להתרכז בנשימה, בלי טלפונים או גירויים אחרים, בהחלט מסייעת להורדת מפלס החרדה. נסו את זה פעם ביון, אולי זה יעשה את ההבדל.
*המידע המפורט אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. הסתמכות על המידע המוצג הנה באחריות המשתמש בלבד.