הטיפים החשובים להיגיינה בשגרה החדשה
הצלחת מבצע החיסונים מובילה את ישראל לשגרה חדשה, שונה מתקופת טרום-הקורונה, שמחייבת אימוץ דפוסי היגיינה כחלק משגרת היומיום של כולנו להגנה על הבריאות
שנת הקורונה שעברה עלינו עוד תדרוש לא מעט הרהורים כדי שנוכל באמת להבין מה בעצם עברנו פה. מצד אחד החששות הבריאותיים והכלכליים, האינטנסיביות של הסגרים, הלחץ ואי הוודאות ומצד שני, האפשרות להיות יחד כמשפחה, לקחת פסק זמן שבכל זאת היו בו גם דברים טובים. אבל עכשיו זה לא הזמן לסיכומים, הקורונה עוד לא מאחורינו והחזרה לשגרה החדשה מצריכה לא מעט שינויים מהחיים בתקופת טרום-קורונה.
כאמא לשלושה ילדים, הבכור בן עשרה, השני בתחילת גיל ההתבגרות והשלישית עוד פעוטה, עד שהסתגלתי למצב החדש, עכשיו אני נדרשת למצוא דרכים חדשות להתרגל לשגרה חדשה, בה לכל אחד יש סדר יום משלו, אבל הוא עדיין לא שגרתי בשום צורה ומחייב אימוץ של כללי היגיינה כחלק מאורח החיים, לכן הכנתי לעצמי טיפים אחריהם אני עוקבת יומיום ודואגת שכך יעשו גם כל בני המשפחה, בסוף זה יהפוך לשגרה. הטיפים שיסייעו לאמץ לשגרה החדשה כללי היגיינה שישמרו על כל המשפחה בטוחה:
1. מסכות – הן עדיין אתנו: אמנם כבר לא צריך ללכת עם מסכות במרחבים הפתוחים, אבל צריך שלכל אחד מבני המשפחה תהיה לפחות מסכה אחת נוספת בתיק. חשוב להזכיר לכל הילדים שחובה עדיין להיות עם מסכה בכל מבנה סגור ולרענן איתם את הכללים הנכונים לעטיית מסכה.
2. שמירת מרחק – עוד משהו שצריך לזכור: זה לא ממש פשוט להזכיר את זה לילדים, אבל הכלל פה הוא מה שתופס תופס ואם הם יצליחו לזכור את זה רק חלק מהזמן – כבר יותר טוב. בלי מסכות מומלץ לשמור על מרחק של 2 מטר מאנשים אחרים. עבור ילדים קטנים תפיסת המרחק לא ברורה ולכן עדיף להדגים להם ולחזור ולהדגים בכל פעם שיש הזדמנות והיא לא מאולצת.
3. שטיפת ידיים? הנה משהו שחשוב להמשיך לתרגל: אם יש משהו שהילדים זוכרים זה השיר שהמצאנו בתחילת הגל הראשון של הקורונה כדי למדוד שטיפת ידיים. אצלנו משמעת השירה ושטיפת הידיים קצת התרופפה, אבל חשוב להזכיר לילדים לשטוף ידיים ועדיף במים חמים וסבון, כל פעם שנכנסים הביתה וכמובן בכל פעם שמתעורר הצורך. אם אי אפשר לשטוף ידיים, יש להשתמש בג'ל אלכוהולי לחיטוי ידיים מה שמביא אותי לטיפ הבא.
4. פק"ל היגיינה אישי לכל אחד מבני המשפחה: לא חשבתי שאי פעם אבדוק אם יש לילדים בתיק חבילת טישיו אישית, בקבוקון עם ג'ל אלכוהול לחיטוי, מגבונים לחיטוי משטחים (יש גם ספריי) ומגבוני ידיים, אבל עובדה. אפשר בהחלט לשקול להוסיף מגבת קטנה ובקבוקון סבון נוזלי למקרים מיוחדים.
5. התעטשויות ושיעולים? לתוך המרפק: גם היום המרפק הוא האופציה הכי טובה להשתעל או להתעטש אליו, אם אין לכם טישיו בהישג יד. אם יש לכם טישיו, לא לשכוח לזרוק אותו לפח מיד בתום השימוש.
6. להתאים את כללי ההתנהגות לגיל: את הכללים האלה כל ילד יכול פחות או יותר לבצע, אבל הדרך להניע אותו לעשות אותם עוברת דרך הסבר שמותאם לגיל וליכולת. הם אולי לא יתרגלו מיד את כל הכללים, אבל חזרה על הכללים והמון סבלנות יעזרו להם לאמץ את כללי ההיגיינה האלה כחלק משגרת היומיום.
7. לא להלחיץ ולשמור על אופטימיות: ילדים תופסים לא פעם את מצב הרוח שלנו, לכן חשוב שלא נהיה מתוחים ונדע לשמור על אופטימיות. חשוב לנהל שיחות מלב אל לב ולתת לבני המשפחה לפרוק רגשות. מצד שני, חשוב לא פחות להעביר לילדים את הסיטואציה בצורה בריאה וחיובית, זה גם יקל על שיתוף הפעולה.
8. עדיין עדיף להיות בחוץ, אבל לא בשעות החמות: אם הקורונה היתה אצלכם תמריץ להתחיל לצאת לטיולים בחוץ, אנחנו פשוט אמצנו כלב, אין שום סיבה לוותר על ההרגל המצוין הזה. פעילות גופנית ויומיומית חשובה לאורח חיים בריא ולשמירה על הבריאות.
ושתהיה לנו חזרה לשגרה בריאה ומבורכת.*הכותבת היא אמא לשלושה מאזור השפלה.
*המידע המפורט אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. הסתמכות על המידע המוצג הנה באחריות המשתמש בלבד.